Gwen Stefani tar bort No Doubt-video efter rasism-anklagelser: "Vi ville inte såra någon"

 
No Doubts nyligen släppta video till singeln "Looking Hot" har stoppats och tagits bort efter ramaskri från den amerikanska ursprungsbefolkningen, så kallade Native Americans, som hävdar att videon är rasistisk. I videon så får man se ledsångerskan Gwen Stefani iklädd de traditionella ursprunskläderna när hon blir fastknuten runt en stolpe medan hon slåss mot cowboys, någon som upprörde både fansen och den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Efter grova klagomål som hävdar att videon skulle vara rasistisk, har bandet snabbt tagit bort videon och bett om ursäkt på sin hemsida: " Vår intention men vår nya video var aldrig att förolämpa, såra eller trivialisera indianerna och den amerikanska urtidsbefolkningen, deras kultur och deras historia." Bandet fortsätter med att skriva: "Detta är mycket bekymmersamt för oss och vi har direkt tagit bort videon. Musiken som inspirerade oss när vi startade bandet, och den gemenskapen av vänner, familj och fans som omger oss, byggs på respekt och enighet. Vi ber innerligt om ursäkt till alla som har känt sig förolämpade av denna video. Att vara sårande är inte det vi vill vara, helt enkelt."

Enligt vårt tycke så var detta ett exempel på en mycket mogen och acceptabel ursäkt! Vi tror absolut att bandet med Gwen i spetsen kan göra fantastiska videos utan att anspela på andra människor kulturer på ett sådant kontroversiellt sätt, tror inte ni? Vi hoppas att de drabbade uppskattar och accepterar ursäkten.
Källa: Posh24
 
juliiamariahh: alltså lägg av! Kollade precis på den och den är inte alls rasistisk på något sätt! Den är ju precis som alla andra videor som alla kändisar gör! Och förresten så har de inte tagit bort videon eftersom att jag precis kunde kolla på den. Fattar inte varför fansen och allt fick värsta dampet på videon för, haha, det är ju löjligt!?
Kolla på videon så ser ni att jag har rätt och de andra fel! Om folk tar det som rasistiskt att de klär ut sej till Indianer så har jag väl sätt värre saker då! Jag kan seriöst inte komma på någonting som var fel med videon ;o
 
Lite bilder från videon:
 
 
 
till sist, videon :) den var ganska bra faktiskt och inte alls rasistisk och Gwen var skit snygg i den!! :D
 
om ni ska se videon så ska ni nog göra det snart utifall att de skulle ta bort den för ingenting!
fast de har tagit bort den från Vevo iallafall
 
/love juliiamariahh

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0