Tredje chansen - så funkar omröstningen

Tredje chansen är en omröstning på Melodifestivalens webbplats för alla oss som inte kan få nog. Sammanlagt är det 32 historiska bidrag som nu får en ny chans. Du ser webb-tv-klippen från Melodifestivalen med bidragen och röstar direkt på här på svt.se/melodifestivalen. Röstar gör du direkt på Tredje chansen-sidan. Det går inte att rösta genom att ringa telefonnumren som syns i bild.

Tredje chansen följer samma regler som Melodifestivalen 2012, med fyra deltävlingar, en uppsamlingsrunda kallad Sista chansen och final. Två bidrag går till final och två går till Sista chansen från varje deltävling. I Sista chansen är det de två främsta bidragen som tar klivet vidare till finalen. Deltagarna i deltävlingarnas startfält avslöjas vecka för vecka.

Bidragen i omröstningarna har utsetts av årets redaktion för Melodifestivalen med producenten Christer Björkman i spetsen. På samma sätt som i vanliga Melodifestivalen är indelningen av de fyra startfälten komponerad av Christer Björkman. Vi har gjort det för att det är roligt och för att vi vill hylla gamla bidrag. Vinnaren i omröstningen får bara äran.

Vem som vinner bestämmer du. Du är både publik och expert. Du bestämmer om fel låt förlorade. All makt finns hos webbens besökare.

Tredje chansen kommer också att synas och höras i tv-programmet Melodifestivalen. I varje deltävling visas en snabbgenomgång av de tävlande låtarna, och låtarna hyllas genom en mellanakt varje vecka.

/ kopierat ifrån svt.se/melodifestivalen 's sida


min röst


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0