Så ska Björkman undvika ett nytt Carola-fiasko

Förhandsfavoriten Carola Häggkvist ställdes mot Nordman i Andra chansen i Kiruna 2008 och röstades ut redan i första duellomgången.
I våras åkte Sean Banan ut mot Thorsten Flinck trots att han fick 75000 färre röster än Top Cats som tog sej till final.
Nu förändras reglerna i Melodifestivalen för att undvika liknande fiaskon i vår.

Det är reglerna för ”Andra chansen” som ändras i vår, skriver TT Spektra.
Istället för att deltävlingarnas treor och fyror direkt paras ihop i dueller kommer artisterna att få framföra sina låtar i tur och ordning, precis som i övriga deltävlingar.
Först därefter kommer de fyra som får flest röster att ställas mot varandra. Ettan möter fyran och tvåan möter trean.
– Det här gör vi för att vi vill att de fyra mest populära låtarna ska vara de som gör upp om finalplatserna, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman till TT Spektra.

Tidigare år har deltävlingarnas treor respektive fyror ställts mot varandra redan i en första duellomgång i ”Andra chansen”. Det har gjort att folkets favoriter flera gånger missat finalen.
Förutom Sean Banan och Carola drabbades även Magnus Uggla 2007. Trots att han var en av de artister som fick flest röster sammanlagt i det årets schalgertävling slogs han ut i en duell mot Sonja Aldén med bara 1440 rösters skillnad.
– Vi har inspirerats av idrotten. Där är det ju alltid seedning så att de två bästa inte ska kunna mötas förrän i en final, säger Christer Björkman till TT Spektra.
Melodifestivalen 2013 drar igång i Karlskrona den 2 februari. Nästa års Andra chansen avgörs 2 mars i Karlstad.
Källa: Aftonbladet

/love juliiamariahh


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0