Asså omg! Svart docka klipps bort från Kalle Anka

Nu får de väl fan ge sej!! Sluta klaga på våran jul!!

För många är Kalle Ankas julafton lika viktig som skinka på julbordet.
Till årets Kalle kommer en del förändringar att ske i programinnehållet.
Disney har klippt bort två sekvenser, det man klippt bort är dels en svart docka som kommer ned till jultomten i hans verkstad och får ett OK i baken. Det andra klippet är en äldre man i skägg som kör en vagn med en sparkande åsna framför.

Orsaken ska vara att klippen anses spegla stereotypa bilder av svarta och judar, skriver SVT på sin hemsida.
Stephen Mowbray, chef för programinköp på SVT, säger att han accepterar Disneys beslut och att SVT inte har planer på att visa den gamla versionen.
– De levererar Kalle Anka varje år till 40 olika länder och på förfrågan sade de att de ville anpassa Kalle Ankas jul från 1930- till 2000-talet och andra delar av världen, säger Stephen Mowbray till SVT:s webb.
– Jag accepterar det och tycker det är okej.

Arne Weise, 82, legendarisk julvärd, tycker att det är tråkigt att Disney lägger sej i Kalle Ankas julafton.
– Jag vet att Disney styr, så har det varit i alla år. Men Kalle är nästan är religion för många och jag förstår att det finns de som blir besvikna, säger han.
Men det finns andra inslag i Kalle Ankas jul som hade varit värre att ta bort än klippen från tomteverkstaden, som Arne Weise kan ha viss förståelse för att de inte längre finns kvar.
– Det hade varit värre om det tog bort tjuren Ferdinand, säger han.
Källa: Aftonbladet

/love juliiamariahh


Kommentarer
Postat av: madeleine

Men är du dum på riktigt eller.. Det är Disney som valt att ta bort det för att det ÄR kränkande. Det gjordes på 30-talet, då alla hade fördomar mot judar och svarta och DISNEY HAR VALT ATT TA BORT DET för att det är KRÄNKANDE. Fan hur jävla dum och inte-påläst kan man vara egentligen.

2012-12-15 @ 09:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0