De blir körledare i nya säsongen av Körslaget


Lisa Miskovsky, Ann-Louise Hanson och Jasmine Kara (på bilden)

Gry Forssell är tillbaka som programledare även den här gången. De sju körerna kommer att ledas av en grupp artister som rymmer såväl garvade veteraner som heta nykomlingar - och en profil som redan är välbekant i Körslaget-sammanhang...

 

Jasmine Kara
R&B- och popsångerskan Jasmine Kara är född 1988 i Örebro och släppte sitt debutalbum ”Blues Ain’t Nothing But a Good Woman Gone Bad” i juli 2010. Hon har bland annat medverkat i Allsång på Skansen och framträdde under Love Stockholm i samband med kronprinsessan Victorias bröllop.

 

Ann-Louise Hanson
Ann Louise har stått på scenen sen hon var sex år gammal. Hon har sjungit med Leif Kronlunds orkester och bildade gruppen Glenmarks tillsammans med maken Bruno Glenmark. Hon har turnerat med såväl Cornelis Vreeswijk som Lill-Babs, men är kanske allra mest känd för att ha medverkat i Melodifestivalen inte mindre än 13 gånger – svenskt rekord!

 

Lisa Miskovsky
Lisa slog igenom med hiten ”Driving One of Your Cars” 2001 och vann prompt Rockbjörnen som Årets nykomling 2002. Hennes tre första soloalbum har sålt över 200 000 exemplar, och hon har även skrivit material till andra artister och gästspelat hos bland andra Kent och In Flames. Hennes fjärde och senaste album heter Violent Sky och släpptes i slutet av januari 2011.

 

Gabriel Forss
För trogna Körslaget-tittare behöver Gabriel knappast någon längre presentation: våren 2010 var han som bekant expertkommentator i just Körslaget. Den här gången tar han rollen som körledare. Gabriel slog igenom med gruppen Blond i Melodifestivalen 1997. Han har också varit värd för egna programmet Förfest hos Gabriel i SVT.

 

Jakob Samuel
Jakob är sångare i hårdrockande The Poodles, som fick sitt breda genombrott i Melodifestivalen 2006. Första albumet, "Metal Will Stand Tall", kom samma år. Pudlarna gjorde ett återbesök i Melodifestivalen 2008, då tillsammans med E-Type. Innan Poodles hann Jakob spela med ett flertal andra band, och vann Rock-SM 1988 tillsammans med Yale Bate.

 

Casper Janebrink
Casper är sångare och basist i dansbandet Arvingarna, som vann den svenska Melodifestivalen 1993 med låten "Eloise". De har återvänt till Melodifestivalen ytterligare tre år. Arvingarna bildades 1989 och har släppt 15 plattor (samlingar inkluderade).

 

Andreas Johnson
Andreas slog igenom med buller och bång 1999 tack vare låten "Glorious" från andra soloalbumet "Liebling". Andreas har hittills släppt fem originalalbum som soloartist, och har tävlat i Melodifestivalen tre gånger – andra gången tillsammans med Carola Häggkvist.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0