Basshunter friad från åtal

januari åtalades Jonas ”Basshunter” Altberg för sexuellt ofredande mot två skotska fans. Efter omtalade rättegångar frikänns nu artisten.

— Det känns skitbra, säger Jonas till Nöjesbladet.

Det var i slutet av förra året som de två skotska kvinnorna anmälde artisten efter en spelning i byn Kirkcaldy i Skottland. Jonas anklagades då för att ha tryckt den ena kvinnans huvud mot sitt skrev och tagit tag, och dragit i, den andra kvinnans trosor.

Rättegången har pågått sen i maj och de två kvinnorna har i sin tur anklagats för att inte vara trovärdiga eller pålitliga, skriver Nöjesbladet. Fansen ska även ha sålt sin historia till den skotska tidningen Daily Record innan de lämnade in en polisanmälan, och inte kunnat lämna ett sammanhängade vittnesbörd; flera detaljer glömdes bort och byttes ut under utfrågningarna i rätten.

— Deras vittnesmål har varit fyllda av inkonsekvenser och motsägelser. Där vittnesmålen stämt överens gör jag antagandet att de pratat ihop sej innan de tog kontakt med polisen, konstaterade domaren.

Jonas var nöjd med utfallet, och har vid ett tidigare tillfälle sagt att ”det är skönt att det inte bara är jag som säger att det är skitsnack”.

Vidare kommentarer ville artisten inte ge den väntande presskåren när han lämnade rättssalen med ett leende.
källa: msn.com
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0